Body & Mind

- Pilates matwork -

Pilates matwork - hvad er det?

Pilates er inspireret af både østlige og vestlige træningsmetoder. Ligesom Yoga forbinder Pilates  krop og sind i forståelsen af menneskets trivsel hvilket afspejles i filosofien bag Pilates. Pilates ligger dog større vægt på den fysiske træning med fokus på opbygning af muskelstyrke. Træningen giver en bedre kropsholdning og balance, idet der fokuseres på centeret af kroppen som er den dybe mave- og rygmuskulatur.  Pilates arbejder med følgende nøglebegreber: Koncentration, koordination, centrering, flydende bevægelser, afspænding, vejrtrækning, udholdenhed, kropsbalance, kropsbevidsthed og stræk. 

Pilates I

Er holdet for dig som ikke har trænet Pilates før – uanset træningserfaring. Her gennemgås basis øvelser med hovedvægt på god teknik, korrekt holdning og vejrtrækning. Øvelserne bliver forklaret og udføres grundigt. På Pilates I udføres øvelserne på gulvet og sjældent med brug af redskaber. Teknik er i fokus.

Pilates II

Dette hold er for den let øvede – øvede deltager. Det forventes at deltageren har gået på Pilates I i nogen tid og har kendskab til både basisøvelser, god teknik og kontrolleret brug af åndedrættet i træningen. Øvelserne i programoplægget bliver udført mere flydende, nærmest i små serier som øger sværhedsgrad og intensitet. På disse hold bruges redskaber som elastikker, bolde, vægte og Pilates ringe for at udfordre bl.a. koordination, styrke og balance. Øvelserne tilpasses den enkelte deltager.